Hírek - GPS alapú nyomkövető szolgáltatás, járműkövetés | FLEETware – műholdas flottakövetés
menü

EXTRA csomag tartalma

Minden, amit a PLUS csomag tartalmaz

FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Teljes PLUS csomag funkcionalitás

Extra csomagunk tartalmazza a teljes Alap és Plus csomagbeli funkcionalitást, ezt egészítjük ki teljeskörű járműadat begyűjtéssel CAN Bus kapcsolaton keresztül és ezen adatok megjelenítésével.

Bővebben >>

Tartalmazza a Google térképi funkciók teljeskörű használatát, így mindig pontosan tudja merre járnak éppen járművei, mikor érkeznek meg a célállomásra. A járműnyilvántartás segítségével rendszerbe bejelentkezve azonnal láthatóvá válnak a legfontosabb alap jármű adatok, így egy pillantással átláthatja melyik járműve épp hol tartózkodik. A FLEETware flottakövető szolgáltatás képes kezelni valamennyi a járművel és a sofőrrel kapcsolatos adatot. Ilyenek például: autó típusa, rendszám, sofőr neve, telefonszáma, műszaki vizsga lejáratának dátuma, tankkapacitás, teherbírás, forgalmi engedély érvényességének dátuma, átlag fogyasztás stb.

A teljeskörű riportolás segítségével könnyedén letölthet Menetlevelet, kilométerkimutatást vagy útvonalkimutatást. Lehetőség van továbbá olyan járműkövetés szempontból fontos helyek kitűzésére, melyek a flottamenedzser számára értékes támpontot nyújthatnak a gépjármű aktuális pozíciójának meghatározása céljából. Ilyen gépjárműkövetés számára érdekes pontok lehetnek például a szállítmányozó cég telephelyei, aktuális szállítás- és ezáltal a járműkontroll számára is releváns szállítmányozási célpontok, illetve érintett átrakóhelyek.

A geofencing segítségével Ön beállíthat tetszőleges nagyságú zónát, amit ha átlép a jármű, a rendszer SMS, illetve E-mail riasztást küld egy előre beállított, e-mail címre, vagy telefonszámra. Ezeket a megtörtént riasztásokat a rendszer elmenti, így Ön visszakeresheti őket, az esetleges elszámoltatások végett. Az útvonaltervezőnk segítségével pedig minden eddiginél egyszerűbben tervezheti meg a gépjármű optimális útvonalát, segíthet a sofőrnek elkerülni a forgalmi dugókat, pontos információt adhat az ügyfeleinke a szállítmány megérkezésének időpontjáról.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Üzemanyag szint és fogyasztás mérés

A FLEETware járműkövető rendszer EXTRA csomagjának része az üzemanyag szint és fogyasztás mérés. Mi ezeket az adatokat a Can-Bus csatlakozásból nyerjük ki, ami azért rendkívül pontos, mert ezeket az adatokat a gépjármű méri, mi csak kinyerjük a gépkocsi központi informatikai rendszeréből őket.

Bővebben >>

A Controller Area Network (röviden CAN vagy CAN bus) egy számítógépes hálózati protokoll és adatbusz szabvány melyet mikrokontrollerek és egyéb gazdaszámítógép nélkül működő eszközök kommunikációjára terveztek. A CAN bus egy üzenetalapú protokoll, melyet eredetileg járművekhez és automotive programokhoz fejlesztettek ki, de mára számos más területen is használják, mint például a légi irányításban, ipari automatizálásban és az orvosi műszerekben. A CAN bus az OBD-II jármű-diagnosztikai szabvány öt protokolljának egyike. Az OBD-II szabvány 1996 óta kötelező valamennyi, az USA-ban értékesített autó és kisteherautó számára, és az EOBD szabvány kötelező valamennyi, az Európai Unióban értékesített benzinüzemű jármű számára 2001 óta, és minden diesel üzemű jármű számára 2004 óta.

Eredetileg kifejezetten járművekhez tervezték, de más területeken is használják.

Ezzel a módszerrel Ön monitorozhatja a tank aktuális telítettségi szintjét és az elfogyasztott üzemanyag mennyiségét egyaránt. Az üzemanyag figyelésnek hála, Ön képes lehet kiszűrni a munkahelyi visszaélésből származó többlet üzemanyag felhasználást, és pontos adatokat kaphat az elfogyasztott üzemanyag mennyiségéről, aminek köszönhetően egyszerűsíthető a költségek elszámolása.

A rendszer segítségével Ön lekérhet üzemanyag fogyasztás kimutatásokat, ami egy adott időintervallumra (legyen az napi, heti, vagy akár havi) megmutatja, hogy a gépjármű adott kilométeren, mennyi üzemanyagot fogyasztott. Ezeket a kimutatásokat le is lehet tölteni, ki is lehet őket nyomtatni.

Az üzemanyag fogyasztásnak hála Ön, mindig pontos költség kimutatást készíthet, hiszen a FLEETware nyomkövető szolgáltatás biztosítja Önnek a legnagyobb költségnek, az üzemanyagnak a pontos elszámoltatását.

Ha már csak egy visszaélést ki tud szűrni a FLEEtware flottakövető rendszer segítségével, már megérte Önnek beruházni a Gps alapú nyomkövető rendszerbe.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Üzemanyag fogyasztás mérés
FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Gázpedál pozíció

CAN-Bus bekötésnél képesek vagyunk grafikonon megjeleníteni az aktuális gézpedál pozíciót, ami %-ban mutatja, meg, hogy adott pillanatban, éppen milyen szintig nyomták be a gázpedált a gépjárműben.

Bővebben >>

Ez a grafikon, mint minden más korlátlan időre visszamenőlegesen lekérhető, a rendszerből semmilyen adatot nem törlünk. Ezen adatok segítségével Ön egészen pontosan kiszűrheti a nem megfelelő gépjárműhasználatot, megóvva ezzel gépjárművének épségét és a cége profitját.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Fordulatszám mérés

A jármű központi informatikai rendszere folyamatosan gyűjti a fordulatszám adatokat, így azokat CAN-Bus bekötéssel rendkívül egyszerűen ki tudjuk nyerni és a felületen megjeleníteni.

Bővebben >>

A fordulatszám adatait lekérheti grafikonon perce másodpercre lebontva. Ezen felül a CAN-Bus adatokból készített kimutatásunkban megjelenik az adott napon maximálisan elért fordulatszám sok egyéb hasznos (elfogyasztott üzemanyag, megtett kilométer, átlagos fogyasztás…) adat mellett.

A fordulatszám adatokból pontos következtetéseket vonhat le a sofőr gépjárműhasználatával kapcsolatosan. Egyszerűen leellenőrizheti munkavállalói mennyire kímélik az autóját!

FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

CAN-Bus kimutatás

A CAN-Bus rendszeren keresztül kinyert adatokból Ön lekérhet egy rendkívül részletes és beszédes kimutatást. Ez a kimutatásunk megjeleníti adott napon: összesen megtett kilométert, az összesen elfogyasztott üzemanyagot, adott napon elért maximális sebességet, fordulatszámot és a napi átlagfogyasztást is kiszámolja.

Bővebben >>

Ezt a kimutatást egy gépjárműre, de akár több hétre is lekérheti. A CAN-Bus riportunkat lementheti pdf. formátumban, amit utána akár ki is nyomtathat.

Ezeket az adatokat, mint minden más a szolgáltatásunk által gyűjtött adatot, a rendszer korlátlan ideig megőrzi, így Ön bármilyen félreértés, probléma esetén pár gombnyomással visszakeresheti a szükséges információkat.

A CAN-Bus kimutatásunk egy összetett táblázatos kimutatást készít a jármű legfőbb költségtényezőjéről az üzemanyag fogyasztási adatokról. Ezen felül rendkívül egyszerűen kiszűrhető a nem megfelelő gépjármű használat. Segítségével egyértelműen elszámolhatóvá vállnak a gépjárművel kapcsolatos legnagyobb költségek.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Átlagfogyasztás

A EXTRA csomag része a gépjárművek átlagfogyasztásának monitorozása. Ez az adat a CAN-Bus adatokból generált riport egyik oszlopában található.

Bővebben >>

A modemek közvetlenül a gépjármű központi informatikai rendszeréből nyeri ki a legpontosabb kilométer és üzemanyag fogyasztási adatokat, majd egy egyszerű számítást követően máris megjeleníti adott gépjármű napra lebontott átlagfogyasztását.

Ennek az adatnak a segítségével azonnal észrevehető, hogyha a sofőr nem megfelelő gépjárműhasználatának következményeként a gépkocsi az elvártnál többet fogyaszt.

Tapasztalatunk az, hogy sofőr és sofőr vezetési stílusa között akár több literes fogyasztáseltérés is lehet. Hála ennek a riportnak, Ön ezt azonnal kiszűrheti és megvédheti profitját, a költségek csökkentésével.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Üzemanyag fogyasztás

A gépjármű központi informatikai rendszere, mindig pontosan tudja, hogy mennyi üzemanyagot használ el a gépkocsi. Ezt a gépjármű által mért adatot rendkívül egyszerűen ki tudjuk nyerni a jármű CAN-Bus csatlakozóján keresztül.

Bővebben >>

Ön pár gombnyomás segítségével azonnal hozzáférhet adott napon elfogyasztott összes üzemanyag mennyiséghez. Ez az adat 100%-osan megegyezik a gépkocsi motorjába befecskendezett üzemanyag mennyiségével.

Ennek segítségével teljesen pontos kimutatást készíthet a gépjárművek egyik legnagyobb költségéről, az üzemanyag költségről. Könnyedén kiszűrhető, a gépjármű műszaki hibájából, vagy a sofőr nem megfelelő gépjármű használatából eredő többletfogyasztás.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Maximális sebesség

A CAN-Bus kimutatásunk tartalma az adott napon elért maximális sebesség megjelenítése. Pár gombnyomás segítségével Ön azonnal megtudhatja, hogy sofőrje túllépte-e a megengedett sebességet?

Bővebben >>

Ennek a funkciónak a segítségével azonnal kiderül a nem megfelelő gépjármű használat, ami nem várt többletköltségekhez vezethet.
Már ha csak egy gyorshajtásért kiszabott bírságot ki tud védeni ennek a funkciónak segítségével, akkor már megérte beruházni nyomkövetésre.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Egyedi kimutatások

A FLEETware járműkövető szolgáltatás tengernyi információt gyűjt az útvonalról, a járműről szinte minden pillanatban, így rengeteg adat áll rendelkezésre. Ezekből az adatokból lehetőség van egyedi kimutatásokat készíteni. Igény szerint biztosítani tudjuk havi jelleggel az összes elérhető adatot igény szerint formában és bontásban.

Bővebben >>

Ezzel megkönnyítjük a járművek adminisztrációjáért, a pénzügyekért vagy a szállítmányozásért felelős kollégák munkáját. A rendelkezésre álló adatokról kérjen bővebb információt ügyféltámogató munkatársainktól.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Adatok nyilvántartása és emlékeztetők

A FLEETware flottakövető rendszer képes emlékeztetni Önt a legfontosabb lejárati dátumokra. Ilyenek például a sofőr jogosítványának lejárata, vagy a forgalmi vizsga érvényességének vége.

Bővebben >>

Ezek az adatok a forgalmi vizsga, vagy a sofőr jogosítványának lejáratához közeledve nyújtanak nagy segítséget.

A FLEETware GPS nyomkövető rendszeren belül beállíthatóak riasztásokat, amik emlékeztetik Önt a fontosabb lejárati dátumokra, így Önnek elég csak előre beállítania a figyelmeztetést, utána akár meg is feledkezhet róla, a rendszer nem fog és időben értesíti Önt.

Ezekre a fontos, nem elfelejtendő időpontokra Ön riasztásokat, figyelmeztetéseket állíthat be. Ezek egy előre meghatározott e-mail címre, vagy telefonszámra küldenek szöveges üzenetet, amiben figyelmezteti Önt, hogy valamelyik okmány érvényessége hamarosan lejár. Lehet ez jogosítvány, forgalmi, zöldkártya, vagy akár autópálya matrica is.

Ennek a funkciónak hála, Önnek elég egyszer beállítani a figyelmeztetést, utána már nem kell észben tartani ezeket a dátumokat, a rendszer megteszi ezt Ön helyett.

Ha már egy, a lejárat miatt kirótt bírságot ki tud védeni a rendszerünk segítségével, Önnek már megérte előfizetnie a FLEETware nyomkövető szolgáltatásra.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Adatok nyilvántartása
EXTRA

Ők már a FLEETware-t választották

"Szolgáltatásukkal maximálisan meg vagyunk elégedve, ezért a későbbiek folyamán további járműveinkkel ismét önökhöz fordulunk"

Krisza-Trans Kft.

"Nagyon sokat segít az ügymenetünkben az útvonalkimutatás riport."

Silveria Kft.