Hírek - GPS alapú nyomkövető szolgáltatás, járműkövetés | FLEETware – műholdas flottakövetés
menü

ALAP csomag tartalma

FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Járművek térképes megjelenítése, követése

A térkép segítségével Ön mindig pontosan tudhatja, hogy járműve mikor hagyta el a telephelyet, mikor érkezik meg a célállomásra, illetve a térkép segítségével pontosan kiszámíthatja, mennyi időre van még szüksége sofőrjének, hogy elérje a célállomást.

Bővebben >>

Térképünket folyamatosan frissítjük és a Google Maps-nek köszönhetően sok egyéb funkciót tehetünk elérhetővé ügyfeleink számára.

Az Open Street Map-nek köszönhetően egyértelműen kirajzolódik a Föld valamennyi utcája, útja, úgy, hogy a házszámokat is jól láthatóan kirajzolja. Ezeket a címeket, házszámra pontosan képes megjeleníteni a rendszerünk a kimutatásokban.

A járművek automatikus követése funkcióval Ön folyamatosan szem előtt tarthatja a követett gépkocsit, az mindig a monitor közepén jelenik meg. Lehetőség van több járművet is folyamatosan figyelni, ilyenkor a rendszer mindig úgy nagyít/közelít, hogy a képernyőn az összes bejelölt jármű látható legyen, egyszerre. Ennek segítségével azonnal tudhatja, ha a járműve megérkezett a célállomáshoz.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Járművek térképes megjelenítése

A járművek ikonjának színe változik aszerint, hogy mozog, vagy áll a gépkocsi. Erre az ikonra kattintva azonnal, fontos információkhoz juthatunk, például a gépkocsi pillanatnyi sebességével, vagy a GPS koordinátákkal kapcsolatban. Ez az ikon változtatható aszerint, hogy Ön a nyomkövető rendszert milyen gépkocsiba szerelteti be. Lehetőség van beállítani kamion, személygépkocsi, illetve teherautó ikont is egyaránt.

A bal felső sarokban található egy „rendszám” gomb, amire ha rákattint, a térképen megjelenített járművek alatt kirajzolódik minden gépjármű saját egyedi forgalmi rendszáma. Ennek a funkciónak a segítségével Ön könnyedén meg tudja különböztetni a GPS nyomkövetővel ellátott gépjárműveit.

A térképen minden mozgás és információ megjeleníthető flotta autóiról, amire Önnek szüksége van.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Napi menetidő és kilométer kimutatások

Egyszerűsítjük a munkáját! FLEETware Gps-es járműkövető rendszer segítségével ön rengetegféle, a megtett úttal kapcsolatos kimutatást készíthet.

Bővebben >>

Lekérhet kilométer kimutatásokat, amiknek a segítségével pontos, napra lebontott információt kaphat arról, hogy aznap hány kilométert tett meg a jármű. Ezt egy excel fájlba tudja letölteni, ahonnan szabadon kinyomtathatja, szerkesztheti azt.

Az útvonal kimutatásunk a címeken, és a megtett kilométereken felül, információkkal szolgál a várakozás, parkolás idejéről is. Az útvonal kimutatásunk a legösszetettebb riportunk. Ötvözi a kilométer kimutatást és a menetlevél valamennyi információját is. Tartalmazza az összes érintett címet, dátummal. Megmutatja, hogy két megállási pont között mennyi idő telt el, hány kilométert tett meg az autó. Továbbá a rendszer a parkolásokat és a megállásokat is jelzi, így ön pontos adatokat kaphat arról, hogy adott címen mennyi ideig állt meg a gépkocsivezető. Minden kimutatásunk megjeleníthető a rendszeren belül, illetve mindegyiket le lehet tölteni, excel, vagy pdf formátumban, aminek köszönhetően Ön tovább szerkesztheti azokat, vagy akár ki is nyomtathatja a kimutatásokat. Ezek a kimutatások, az Önök munkájához legfontosabb adatokat tartalmazzák. Elszámolásban, az adminisztráció egyszerűsítésében és a munkahelyi visszaélések kiszűrésében segíthet Önöknek a testre szabható kimutatások. Vitás esetekben döntő bizonyíték lehet egy ilyen kimutatás. A rendszer évekig képes tárolni az adatokat, így Ön akár a több hónappal ezelőtti kimutatásokat is lekérhet, a FLEETware járműkövető rendszer elkészíti Önnek.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Grafikon
FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Napi menetlevél

A FLEETware flottakövető szolgáltatás leegyszerűsíti munkáját, mivel többféle , megtett úttal kapcsolatos kimutatást készíthet.

Lekérhet Elektronikus Menetlevelet, ami egy napra, címre, házszámra pontosan képes megmondani, merre járt a járműve, milyen pontokon állt meg és meddig tartózkodott ott. A dokumentum legalján a FLEETware nyomkövető rendszer összesítve megjeleníti az aznap megtett összes kilométert, azt hogy aznap mikor indult el először a gépjármű és azt, hogy mikor állt le utoljára. Ebben az elektronikus menetlevélben rengeteg mező kézzel módosítható, átírható. Például, ha nem ad meg sofőrt, azt utólag beírhatja a rendszeren belül. Hozzáfűzhet még egyéb megjegyzéseket is a menetlevélhez

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Grafikon
FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Adatbázis kezelés

A FLEETware flottakövető szolgáltatás képes kezelni valamennyi a járművel és a sofőrrel kapcsolatos adatot. Ilyenek például: autó típusa, rendszám, sofőr neve, telefonszáma, műszaki vizsga lejáratának dátuma, tankkapacitás, teherbírás, forgalmi engedély érvényességének dátuma, átlag fogyasztás stb.

Bővebben >>

Az adatokat megfelelően kitöltve, a rendszeren belül Ön mindenhez egy helyen hozzáférhet. Ha bármilyen a gépkocsival szükséges adatra szüksége lenne, többé nem kell külön előkeresgélnie az okmányokat, hanem egyszerűen csak be kell lépnie a rendszerbe és egy helyen megtalál minden fontos információt.

Több követett gépkocsinál, a különböző adatokat mind egy helyen megtalálja.

Nem csak a gépjárművel kapcsolatos, de a sofőrökkel kapcsolatos adatokat is tudja kezelni a rendszer. Megadható a sofőr neve, telefonszáma, jogosítványának lejárati dátuma és még egyéb megjegyzéseket is tud hozzáadni a sofőrjeihez.

Ezek az adatok a forgalmi vizsga, vagy a sofőr jogosítványának lejáratához közeledve nyújtanak nagy segítséget. A FLEETware GPS nyomkövető rendszeren belül beállíthatóak riasztások. Ezek egy előre meghatározott e-mail címre, vagy telefonszámra küldenek szöveges üzenetet, amiben figyelmezteti Önt, hogy valamelyik okmány érvényessége hamarosan lejár. Lehet ez jogosítvány, forgalmi, zöldkártya, vagy akár autópálya matrica is. Ha már egy, a lejárat miatt kirótt bírságot ki tud védeni a rendszerünk segítségével, már megérte előfizetnie a FLEETware nyomkövető szolgáltatásra.

A sofőröket és a járműveket, nagyon egyszerűen tudja párosítani, vagy akár csoportosítani őket a FLEETware GPS nyomkövető rendszer segítségével.

A rendszerbe felvitt sofőröket és a járműveket pár kattintással össze tudja párosítani. Így az sem okozhat problémát, ha ugyanazt a gépjárművet, több különböző sofőr vezet. A kimutatásokban mindig az összepárosított sofőr-gépjármű jelenik meg.

Létrehozhat csoportokat is. Például sales csoport. Egy csoportba több járművet és több sofőrt is felvihet, tovább egyszerűsítve ezzel az elszámolást és az adminisztratív munkát.

Egyszerűsítjük a munkáját!

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Grafikon
FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Testre szabható kimutatások

A FLEETware Gps-es járműkövető rendszer segítségével ön rengeteg -féle, a megtett úttal kapcsolatos kimutatást készíthet.

Bővebben >>

Lekérhet Elektronikus Menetlevelet, ami egy napra, címre, házszámra pontosan képes megmondani, merre járt a járműve, milyen pontokon állt meg és meddig tartózkodott ott. A dokumentum legalján a FLEETware nyomkövető rendszer összesítve megjeleníti az aznap megtett összes kilométert, azt hogy aznap mikor indult el először a gépjármű és azt, hogy mikor állt le utoljára. Ebben az elektronikus menetlevélben rengeteg mező kézzel módosítható, átírható. Például, ha nem ad meg sofőrt, azt utólag beírhatja a rendszeren belül. Hozzáfűzhet még egyéb megjegyzéseket is a menetlevélhez.

Az elektronikus menetlevelünket letöltheti pdf formátumban, ki lehet nyomtatni, kézzelfogható formátumba hozni.

Lekérhet kilométer kimutatásokat, amiknek a segítségével pontos, napra lebontott információt kaphat arról, hogy aznap hány kilométert tett meg a jármű. Ezt egy excell fájlba tudja letölteni, ahonnan szabadon kinyomtathatja, szerkesztheti azt.

Az útvonal kimutatásunk a címeken, és a megtett kilométereken felül, információkkal szolgál a várakozás, parkolás idejéről is. Az útvonal kimutatásunk a legösszetettebb riportunk. Ötvözi a kilométer kimutatást és a menetlevél valamennyi információját is. Tartalmazza az összes érintett címet, dátummal. Megmutatja, hogy két megállási pont között mennyi idő telt el, hány kilométert tett meg az autó. Továbbá a rendszer a parkolásokat és a megállásokat is jelzi, így ön pontos adatokat kaphat arról, hogy adott címen mennyi ideig állt meg a gépkocsivezető.

Minden kimutatásunk megjeleníthető a rendszeren belül, illetve mindegyiket le lehet tölteni, excell, vagy pdf formátumban, aminek köszönhetően Ön tovább szerkesztheti azokat, vagy akár ki is nyomtathatja a kimutatásokat. Ezek a kimutatások, az Önök munkájához legfontosabb adatokat tartalmazzák. Elszámolásban, az adminisztráció egyszerűsítésében és a munkahelyi visszaélések kiszűrésében segíthet Önöknek a testre szabható kimutatások. Vitás esetekben döntő bizonyíték lehet egy ilyen kimutatás.

A rendszer évekig képes tárolni az adatokat, így Ön akár a több hónappal ezelőtti kimutatásokat is lekérhet, a FLEETware járműkövető rendszer elkészíti Önnek.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Kimutatasok
FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Fontos helyek megjelenítése

A FLEETware GPS alapú flottakövető rendszer használatával lehetőség nyílik POI pontok, azaz hasznos helyek, érdekes pontok megadására. Ennek lényege, hogy a flottakövető alkalmazás felhasználóbarát felületén néhány kattintással lehetőség nyílik olyan járműkövetés szempontból fontos helyek kitűzésére, melyek a flottamenedzser számára értékes támpontot nyújthatnak a gépjármű aktuális pozíciójának meghatározása céljából.

Bővebben >>

Ilyen gépjárműkövetés számára érdekes pontok lehetnek például a szállítmányozó cég telephelyei, aktuális szállítás- és ezáltal a járműkontroll számára is releváns szállítmányozási célpontok, illetve érintett átrakóhelyek. A térképen ezeket megjelölve, figyelembe véve az adott jármű GPS jeleinek helyét megjelölő ikont, a járműkövető kolléga már távoli nézetből is jól megállapíthatja, hogy a tervezetthez képest a jármű merre jár úti céljaihoz képest. Szükséges-e a műholdas nyomkövetés alapján beavatkoznia a gépkocsi közvetlen irányításába a gépjárművezető SMS-ben vagy telefonon történő megkeresésével? Amennyiben a beavatkozás szükségszerű a FLEETware közvetlen SMS küldési járműkövető szolgáltatása lehetővé teszi az ilyen beavatkozásokat. Az sms küldési funkció csak a Plus és extra csomagban érhető el.

A POI pontok megadása szükség szerűen kiegészíthető a geofencing lehetőséggel, mely a járműkontroll/vagyonvédelem egyik kiemelt eszköze. Az említett kiegészítés révén az érdekes pont köré akár terület is kijelölhető, mellyel nem csak az válik nyilvánvalóvá, hogy az értékes ponthoz képest a jármű hol helyezkedik el, hanem az ahhoz viszonyított távolság is azonnal nyilvánvalóvá válik. Ezt a flottamenedzsment szolgáltatást kiegészíthetjük egy riasztási beállítással, így arra is lehetőség nyílik, hogy a flottamenedzser azonnal értesüljön arról, ha a jármű az adott pont köré jelölt területre érkezik. Így a klasszikus járműkövetés mellett olyan üzleti szolgáltatások vállnak megszervezhetővé, mint például a megrendelő kiértesítése a szállítás előtt egy órával, vagy az átrakodás megszervezése a követett gépjármű érkezése előtt. Ezeknek a szolgáltatásoknak a kihasználásával az autó nyomkövető szolgáltatás nem csak ügyfelünknek, de az általa kiszolgált ügyfeleknek is üzleti értéket termel, különleges segítséget nyújt. Ugyanezen az elven, ha ezt a "Fontos helyet" elhagyja a jármű, arról is azonnal értesítést kaphat, így ha az autót elvontatnák, vagy ellopnák, azonnal tudni fog róla./p>

Fontos tudni, hogy a POI pontokat a GPS flottakövető rendszerek térképszoftveri többnyire beépítik programjaikba, így azok alapban megjelennek a térképen, ezzel is zavarva a pontos helymeghatározást és tájékozódást. A FLEETware gépjárműkövető rendszer nem ezt a filozófiát követi. Flottakezelő megoldásunkban a térkép alapban nem tartalmaz ilyen pontokat, hiszen mi nem tudhatjuk, hogy ügyfeleink számára melyek lehetnek a számukra flottamenedzsment szempontból értékes helyek. Ennek megfelelően ezeket ügyfeleinknek kell kijelölni járműkövető megoldásunk felhasználói felületén.

Egyéb érdekes információ: Tudta-e Ön, hogy POI koordináták megadásával játsszák a geocaching elnevezésű érdekes játékot, melynek lényege, hogy GPS készülék segítségével különböző instrukciók alapján eljussunk egy adott földrajzi célhoz, melyen vagy további információt vagy értékes ajándékot találunk elrejtve?! A POI megadás tehát már nem csak a járműkövető szolgáltatásokban hódít teret és nyeri el a felhasználók tetszését, hanem „beköltözött” a szórakoztatásunkra szolgáló területekre is.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - POI helyek
FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Geofencing

A Geofencing vagyonvédelmi funkciónak köszönhetően Ön mindig biztonságban tudhatja járművét, szállított áruját, vagy csak azonnali információt kaphat, ha járműve belépett, vagy kilépett a riasztási zónából.

Bővebben >>

Ennek a funkciónak a segítségével Ön beállíthat tetszőleges nagyságú zónát, amit ha átlép a jármű, a rendszer SMS, illetve E-mail riasztást küld egy előre beállított, e-mail címre, vagy telefonszámra. Ezeket a megtörtént riasztásokat a rendszer elmenti, így Ön visszakeresheti őket, az esetleges elszámoltatások végett.

Ilyen terület alapú riasztásokat kétféleképpen állíthat be. Az első módszer az, hogy Ön létrehoz a térképen egy POI-t. Ilyen POI pontot létrehozhat úgy, hogy Ön rányom a térképen valahova, vagy úgy hogy beír egy tetszőleges címet. Miután létrehozott egy POI-t, hozzárendelhet egy tetszőleges nagyságú sugarú kört a POI pont körül. Ha ez megvan, utána már csak azt kell eldönteni, hogy a körbe belépve, vagy a körből kilépve kapjon riasztást.

A második bekerítési módszer a poligon Geofencing funkciónk. Ennek a funkciónak a segítségével Ön létrehozhat egy szabadon rajzolt területet, ami lehet bármekkora. Ugyan úgy be kell állítani riasztás a területre történő be, vagy kilépésre és Ön már is azonnal tudomást szerezhet arról, hogy mikor érték el, vagy hagyták el a területet a gépjárművek.

A bekerített riasztási zónákhoz hozzá kell adni a gépjárműveket. Ez tetszőlegesen módosítható, egy riasztási területhez több, vagy akár csak egy gépjárművet is hozzárendelhet.

A FLEETware nyomkövető szolgáltatás Geofencing funkciójának a segítségével létrehozhat tiltott területeket, vagy a célállomást is körbe vonhatja ilyen bekerítéssel, így Ön azonnal értesül róla, amint a járműve elérte a bekerített zónát!

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Geofencing
FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Útvonaltervezés és Forgalomfigyelés

A felületen elérhető útvonaltervező segítségével minden eddiginél egyszerűbben tervezheti meg a gépjármű optimális útvonalát. Megoldásunk a Google útvonaltervezőjével van szorosan összekapcsolva, aminek köszönhetően felajánlja a Google javaslatait és folyamatosan frissíti az elérhető címjegyzéket és funkcionalitást.

Bővebben >>

2014 novemberében, az ügyfeleink részére kiküldött kérdőívünkből az derült ki, hogy előfizetőink egy útvonaltervező funkció implementálásának örülnének a legjobban. 2015 átadtuk ügyfeleinknek ingyenesen a Google alapon működő útvonaltervezőt, ami immár elérhető az alapcsomagunkban.

Segítségével minden megtenni kívánt kilométert pontosan megtervezhet, így autói mindig a legoptimálisabb útvonalon közlekedhetnek, rendkívül magas üzemanyagköltség megtakarítást eredményezve ezzel.

Az útvonaltervező nem csak az útvonal lehetőségeket mutatja meg, amikből választhat; hanem kiszámolja a kiinduló- és végpont közötti pontos távolságot és a várható menetidőt, figyelembe véve az aktuális forgalmi információkat is. Így a forgalom figyelő funkcióval együtt a sofőr könnyedén elkerülheti a dugókat, pénzt és időt megspórolva ezzel.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Geofencing

Ők már a FLEETware-t választották

"Az új mobil applikációban a döntéshozáshoz szükséges minden információhoz azonnal hozzáférünk!"

Yosemite Bt.

"...vagyonvédelmi jelentősége is jelentős, hiszen nyomon követhető az összes jármű pillanatnyi helye, haladási sebessége"

4Dent Kft., Biró Attila